Sputtr.com | Alternative Search Engine

Drevnog

BOGOVI, MITOLOGIJA I RELIGIJA DREVNOG EGIPTA

Uvod Počeci egipatske civilizacije Drevni Egipat kako ga ljudi obično zamišljaju – kao zemlju faraona, gradova i pogrebnih nalazišta, prelepe umetnosti i pisanja hijeroglifima – počeo je da postoji sa formiranjem ujedinjenje i centralizovane države 3100. p.n.e. Faktori koji su vodili ...

resort kotor

Svih 175 milja crnogorske obale jesu pak milje drevnog kopna, okupane toplom, čistom vodom Jadranskoga mora, koje se prostiru od Tvrtkovog grada, znamenitog Herceg-Novog preko nekadašnje venecijanske luke, drevnog grada Kotora, do granica sa skrivenom i misterioznom Albanijom.

Kompletna knjiga za Branka1

Hidroelektrična energija Hidroenergetski potencijal vodotokova predstavljao je vekovima važan izvor energije, a tragovi korišćenja vodotokova mogu se pratiti još od drevnog Egipta, Persije i Kine, gde su korišćeni za navodnjavanje kao i za mlevenje zrnevlja i pravljenje brašna.

Čovjek, voda i arhitektura

Tako su sistemi umjetnog navodnjavanja poznati još od drevnog Egipta i Mezopotamije. Kao osnovno poma-galo za odr avanje higijene voda je od davnina bila dopre-mana u zatvorene prostore, kako javne tako i privatne.

Radovasnica u podnozju Cera

bremenitih poslova na obnavljanju drevnog manastira. U ostacima porusene svetinje prilikom iskopavanja pronadjen je, u drugom temelju priprate, kamen u vidu nadgrobne ploce.

Humanicus issue 3

Ova tvrdnja je samo na izgled jeretička jer para uši vernika savremena naučne misli koji se, skoro ni po čemu, ne razlikuju od poklonika nokog drevnog kulta, koji su posvećeni svom bo anstvu bili duboko uvereni u ispravnos slike sveta, čoveka u njemu i svog sopstvenog mesta u kosmosu.

Paganske Svetkovine ili Svete Bozje Praznike

Prorocanstvo zapocinje opisom drevnog Haldejskog Carstva, na celu sa carem Nabukodonosorom, a zatim redom predskazuje svetsku vladavinu koju je nakon Haldejskog Carstva prvo steklo Persijsko Carstvo, potom Aleksandrovo Grcko-makedonsko Carstvo sa cetiri oblasti koje su nastale nakon raspada istog i ...

NACIONALNA GEOGRAFIJA

SVET Može li globlano otopljenje promenitii svet koji poznajemo Trajanje: 95 min YQ4874-K NG RAZOTKRIVANJE TAJNE STOUNHENDŽA Krenite sa nama u razotkrivanje tajne drevnog spomenika Trajanje: 95 ...

DOČEK NOVE GODINE U TUNISU Đ E R B A LAST MINUTE ZA ...

Naselje je nastalo na temeljima drevnog antičkog grada Gerba, kako se u vreme vladavine rimljana zvalo i ostrvo. Houmt Souk sa oko 60.000 stanovnika najvažniji je i najveći grad na ostrvu Đerbi.

I /HOTEL+AVIO KARTA+TRANSFER/

AVIONOM 11 DANA / 10 NO ĆI /HOTEL+AVIO KARTA+TRANSFER/ Ostrvo kome je bog Sunca Helios bio zaštitnik još iz drevnog doba, Rodos se nalazi u jugoistočnom delu Egejskog