Sputtr.com | Alternative Search Engine

Ledvicah

The role of plankton, zoobenthos, and sediment inorganic ...

The total ETS activitym) 2 was higher in eutrophic lakes (Jezerona Planinipri Jezeruand Krnskojezero) than in oligotrophic ones (Zgornje Krisˇko jezero, Spodnje Kris ˇ kojezero, Jezerov Ledvicah).

Amphibians of the Eastern Julian Alps (Slovenia) with special ...

Fig. 2: Jezero v ledvicah in Triglav National Park (Slovenia). A small number of Alpine newts was observed in this lake. Jezero v ledvicah im Triglav Nationalpark (Slowenien).

PHYSICO-CHEMICAL CHARACTERISTICS OF LAKE WATER IN 14 ...

Srednje Kriško jezero 10 km AUSTRIA I T A L Y Spodnje Kriško jezero Zgornje Kriško jezero Jezero pod Vršacem Rjavo jezero Zeleno jezero Jezero v Ledvicah Peto jezero Jezero na Planini pri Jezeru Črno jezero Dupeljsko jezero Krnsko jezero Jezero v Lužnici Šesto jezero Figure 1.

Vitamin D in presnovki: fiziologija, patofiziologija in ...

jama v jetrih in ledvicah. Kaciol se sintetizira v ko`i iz 7-dehidroholesterola pod vplivom UV-svetlobe (slika 2). Da nes je znano, da je temeljni strukturni pogoj za fotokemi~no pretvorbo steroidov Δ

(Microsoft Word - SPLETNO GRADIVO ZA \212TUDENTE MEDICINE.doc)

1 SPLETNO GRADIVO ZA ŠTUDENTE MEDICINE - UROLOGIJA Doc. dr. Kmetec Andrej, dr. med.: TUMORJI LEDVIC V ledvicah zrastejo tumorji ledvi*nega tkiva ali tumorji votlega sistema- urotelija.

POZNI ZAPLETI SLADKORNE BOLEZNI

Kako pogosto in kdaj v poteku sladkorne bolezni nastanejo spremembe na ledvicah? Spremembe na ledvicah, ki se pojavijo v poteku SB imenujemo diabetična nefropatija .

Paracetamol – učinkovito in varno zdravilo?

Ne eleni učinki analgetikov, antipiretikov in nesteroidnih protivnetnih učinkovin • Inhibicija samo konstitutivnih encimov COX • GIT motnje (inhibicija encima COX-1)-Dispepsija, diareja, zaprtje, slabost, bruhanje, krvavitve v elodcu in nastajanje gnojenja ali čira • Ne eleni učinki na ledvicah ...

Diuretiki

Inštitut za farmakologijo in eksperimentalno toksikologijo, Medicinska fakulteta, Univerza v Ljubljani Dogajanja v ledvicah, na katera Dogajanja v ledvicah, na katera vplivajo diuretiki (in ki vplivajo diuretiki (in ki modificirajo delovanje modificirajo delovanje diuretikov) diuretikov)

DODATEK I POVZETEK GLAVNIH ZNAČILNOSTI ZDRAVILA

Oznaka ATC_vet: QC03DA01. 5.1 Farmakodinamične lastnosti Spironolakton in njegovi aktivni metaboliti (vključno z 7α-tiometil-spironolaktonom in kanrenonom) delujejo kot specifični antagonisti aldosterona, ki svoje učinke ka ejo s kompetitivno vezavo na mineralokortikoidne receptorje v ledvicah ...

PURPURA HENOCH- SCHOENLEIN

To vnetje imenujemo vaskulitis in običajno prizadene male krvne ile v ko i, črevesju in ledvicah. Vnete krvne ile lahko krvavijo v ko o in povzročajo temno rdeč ali vijoličast izpuščaj imenovan purpura.