Sputtr.com | Alternative Search Engine

Mjeri

High Blood Pressure - Bosnian

Krvni pritisak se mjeri dok se zrak ispušta iz manšete. Krvni pritisak se mjeri uz pomoć dva broja koji se nalaze jedan iznad drugog. • Gornji broj je veći i zove se sistoličko očitavanje.

Pokretljivost koljena nakon ugradnje totalne cementne endoproteze

Ekstenzija natkoljenice : mjeri se na is* način s * me da se pokret izvodi u suprotnom smjeru. Fleksorne kontrakture, tj. nemogućnost potpune ekstenzije koljena najbolje se vide promatranjem sa strane bolesnika koji leži.

Istra ivanje primjene metoda upravljanja financijskim ...

Nestalnost tr išnih cijena, naročito cijena sirovina, kamatnih stopa, deviznih tečajeva, kao i rizik naplate i slično, ne samo da utječu na uspješnost poslovanja poduzeća i ostvarivanje maksimalnih koristi za vlasnike, već u velikoj mjeri određuju opstanak poduzeća u globalnom okru enju.

ZNANJA I STAVOVI RODITELJA PREDŠKOLSKE DJECE O VRUĆICI

Kod djece mlađe od 6 godina temperatura se mjeri rektalno s toplomjerom čiji je vrh namazan vazelinom (1,5 cm u rektum kod dojenčeta, a do 2,5 cm kod većeg djeteta).

UPRAVLJANJE HLA * ENJEM ULJNIH ENERGETSKIH TRANSFORMATORA

Transformatori s ON.. i OD.. hla * enjem Temperatura ulja u dûepu (temperatura ulja u najviöem sloju) koju mjeri kontaktni termometar na transformatorima s prirodnim strujanjem ulja kroz na mote (ON..

SPEKTROFOTOMETAR

APARAT Spektrofotometar Spectrophotometer PROIZVOĐAČ I MODEL Pye Unicam SP6-500 SPEKTROFOTOMETAR Kratki opis metode Spektrofotometar kvantitativno mjeri frakciju svjetla koja prolazi kroz mjerenu otopinu.

www.pilanarstvo.com

Duljine samice i polusamice za I, II. i III. klasu iznose od 2 m nadalje s povećanjem po 10 cm, a za IV. klasu od 1 m nadalje, rastući po 10 cm. Debljina građe mjeri se pomičnim mjerilom i izra ava se milimetrima.

Sivanje po mjeri

d.d. Krapina, Krambergera 1, KRAPINA, MB: 3079422 ŽIRO-RAČUN: 2340009-1100212089 telefon 049 370-500; fax: 049/371-410; e-mail: kotka@kotka.hr; www.kotka.hr.

Mlazno injektiranje – Projektiranje u uvjetima nesigurnosti ...

Ta činjenica je u većoj mjeri utjecala na rezultate sloja glina, a u manjoj mjeri na rezultate sloja šljunka (Tablica 2.). Ispitivanja su u velikoj mjeri potvrdila granice (osim za zadnja dva sloja) i materijal slojeva.